Σπείρα λυμαίνονταν ξένα οικόπεδα! Θύμα και ο Λουκάς Παπαδήμος!

Σκεφθείτε: Θύμα μεγαλοαπατεώνων έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος! Πήγαν να του φάνε δύο οικόπεδα στη Γλυφάδα! Σκεφθείτε, τώρα, οι ομογενείς που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα, που δεν είναι επιπέδου Παπαδήμα, τι αντιμετωπίζουν με τις πατριοκές κληρονομιές κασι πόσοι επιτήδιοοι τις επωθφαλμιούν!

Ας, δούμε, όμως, την περιπέτεια Παπαδήμου όπως την παρουσιάζει η “real news”.

Ο κ./ Παπαδήμος είχε κληροπνομήσει από τον πατέρα του δυο οικόπεδα φιλέτα στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Ο… ιθύνων νους της συμμορίας εμφανιζόταν ως «βαφτιστήρι» του πρώην πρωθυπουργού και στο όνομά του πήγε να ξεπουλήσει δυο οικόπεδα 409 και 403 τετραγωνικών μέτρων, για 700.000 ευρώ, στην θέση Κάτω Πυρνάρη. Το «βαφτιστήρι» που συστηνόταν ως « Οδυσσέας Κοκκινάκης» κατάφερε να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή Δ.Μ κατασκευαστή στου Ζωγράφου, να του παραδώσει στις 6 Σεπτεμβρίου επιταγή 550.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατασκευαστής όμως είχε ήδη εξαπατηθεί από τον περασμένο Απρίλη από εξαγορά άλλου οικοπέδου. Ο επιχειρηματίας όμως σ’ αυτό το τελευταίο ραντεβού είχε καλέσει και άνδρες της Ασφάλειας που στην προσπάθειά τους να συλλάβουν το «βαφτιστήρι» όπως επισημαίνεται στην δικογραφία «εκείνος προέβαλε αντίσταση , χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια»

Ο «Κοκκινάκης» που έλεγε πως είχε «νονό» τον κ. Λουκά Παπαδήμο, επειδή όμως ήταν υπέρβαρος ανάλογα με την περίπτωση φρόντισε να εμφανίζει αντ’ αυτού, άλλον συνεργό του που ήταν «εμφανίσιμος». Μάλιστα τον είχε εφοδιάσει και με πλαστή αστυνομική ταυτότητα στο όνομα «Λουκάς Παπαδήμος» και έλεγε ως «πληρεξούσιος» πως ήταν πρώτος ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού. Στην παρατήρηση μάλιστα γυναίκας συμβολαιογράφου, γιατί δεν έχει αντικαταστήσει την φθαρμένη του ταυτότητα, ο «ξάδελφος» απάντησε αφοπλιστικά ότι: «δεν άλλαξε την ταυτότητα, γιατί επιθυμούσε να αναγράφεται το θρήσκευμα χριστιανός ορθόδοξος».

Η συμμορία εντόπιζε οικόπεδα με ιδιαίτερα υψηλή αντικειμενική αξία στην Βούλα, τη Βάρη και τη Γλυφάδα και αφού ανακάλυπτε τα πραγματικά στοιχεία των νόμιμων ιδιοκτητών, κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα και επ’ ονόματί τους, προχωρούσε στην πώληση, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Η σπείρα πουλούσε ξένα οικόπεδα. Στις 17 Απριλίου του 2012 η Κ.Π κατέθεσε στην αστυνομία πως η υπερήλικη και κατάκοιτη μητέρα της, έπεσε θύμα απατεώνων και στο παρά πέντε γλύτωσαν την πώληση στη Βάρη ολόκληρου του οικοπέδου συνολικής έκτασης 900 τετραγωνικών μέτρων.

Οι δράστες μέχρι τότε είχαν καταφέρει να βγάλουν στο σφυρί το 1/8 του οικοπέδου, την πλήρη κυριότητα του οποίου είχε ο γιος της οικογένειας. Το κομμάτι αυτό είχε πουληθεί για 94.494 ευρώ στην ίδια ομόρρυθμη εταιρεία στου Ζωγράφου, που τώρα επεδίωξαν να πουλήσουν και τα δυο οικόπεδα του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα ο κατασκευαστής Δ.Μ την περασμένη άνοιξη είχε επιπλέον δώσει και προκαταβολή 50.000 ευρώ για την αγορά και των υπολοίπων 7/8 του οικοπέδου.

Η απάτη αποκαλύφθηκε τυχαία από τον νομικό σύμβουλο της ανήμπορης μητέρας, που σε ανύποπτο χρόνο διαπίστωσε πως υπήρχε αίτηση, φερόμενη να έχει κατατεθεί από την ίδια για την εκποίηση όλης της έκτασης, εκτός απ’ αυτήν που είχαν προλάβει να πουλήσουν για λογαριασμό υποτίθεται του γιού της. Η υπόθεση όμως τώρα προσλαβάνει διαστάσεις θρίλερ καθώς η συμμορία όταν κατέστρωνε το σχέδιό της, είχε και το θράσος μέλος της, στα τέλη του 2010, να τηλεφωνεί και να προτείνει επανειλημμένα στην οικογένεια την πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ο συνεργός αυτός όμως στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στις 30-4-2012, φέρεται να αυτοκτόνησε στο σπίτι του δι’ απαγχονισμού.

Ο δράστης που χρησιμοποιούσε πλαστή αστυνομική ταυτότητα στο όνομα Κοντέας Αθανάσιος στις 24-12-2010 είχε συλληφθεί για παρόμοια πώληση οικοπέδου στην Γλυφάδα και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στις 24-4-2012, έξι ημέρες πριν αυτοκτονήσει ο «Κοντέας» άλλα μέλη της συμμορίας πήγαν να πουλήσουν στην οδό Καστελόριζου 3 στην Βούλα, ξένο οικόπεδο που το κοστολόγησαν για 450.000 ευρώ και κατάφεραν να λάβουν προκαταβολή 20.000 ευρώ από γαμπρό και πεθερά που ήταν υποψήφιοι αγοραστές. Στις 6-4-2012 τα ίδια μέλη απέσπασαν προκαταβολή 15.000 ευρώ από πατέρα και γιο, για την πώληση οικοπέδου στην Βούλα και στην οδό Ζακύνθου 22. Το οικόπεδο είχαν συμφωνήσει να το πουλήσουν 350.000 ευρώ. Και στις δυο αγοραπωλησίες «μαϊμού» οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως πληρεξούσιο τους, σεσημασμένο δικηγόρο των Αθηνών.

Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς άλλο ένα μέλος της αποκαλύφθηκε πως έχει ήδη αποδημήσει εις Κύριον. Ο 79χρονος Φ.Ρ φέρεται να υπέκυψε από «οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια» στο Λαϊκό νοσοκομείο την 1η Ιουνίου του 2010. Το επίσης περίεργο είναι πως η σπείρα των απατεώνων εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τα ονόματά και των δυο νεκρών, τόσο του συνταξιούχου του ΤΕΒΕ αλλά όσο και του «Κοντέα» που βρέθηκε κρεμασμένος.