Βελτιώνει τις επιδόσεις της στην Οικονομία η Ελλάδα

Η Ελλάδα βελτίωσε θεαματικά το επιχειρηματικό της περιβάλλον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (Doing Business 2013) και ανέβηκε 22 θέσεις μεταξύ των 185 χωρών που αξιολογούνται στην έκθεση, κατατασσόμενη στην 78η θέση.

 Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα ήταν η 8η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα, πέρυσι. Στην πρώτη θέση της κατάταξης των χωρών ως προς τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά η Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και τη Δανία.

 Η κατάταξη της Ελλάδας στην 78η θέση προέκυψε από την αξιολόγηση των επιδόσεων της όσον αφορά τη διευκόλυνση μίας σειράς από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν την ίδρυση μίας επιχείρησης (η Ελλάδα βρίσκεται στην 146η θέση), την χορήγηση κατασκευαστικής άδειας (31η θέση), την ηλεκτροδότηση (59η θέση), τη λήψη πιστώσεων (83η θέση).

Η κατάταξη δείχνει πόσο ακόμα υποφέρουμε σε παροχή υπηρεσιών και διευκολύνσεων για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και την απορρόφηση νέων επενδύσεων.