Μία μονάδα μπροστά ο Ομπάμα

Μόλις μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα επί του Μιτ Ρόμνι, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos.

Δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα προηγείται με 47% του Ρόμνι ο οποίος λαμβάνει 46%.

Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη. Μολονότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν στα ερωτηματολόγια μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο μονομάχων, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να καταγραφεί πλήρως ο αντίκτυπός της.

Ο Ομπάμα διατηρεί μεγαλύτερο προβάδισμα σε Πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως είναι η Βιρτζίνια και το Οχάιο. Το Ipsos προβλέπει μάλιστα ότι ενδέχεται να κερδίσει άλλη μία τετραετή θητεία με σχετική άνεση, συγκεντρώνοντας 332 εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρόμνι. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων , περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.