“Θέλημα Θεού ο βιασμός”!

Είναι ο δεύτερος ρεπουμπλικάνος που κάνει τα νεύρα κρόσια του Ρομνει. Ο Ρίτσαρντ Μούρντοκ, ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τη Γερουσία στην Ιντιάνα, δήλωσε στη διάρκεια ενός ντιμπέιτ χθες Τρίτη ότι “ακόμη κι όταν η ζωή ξεκινάει με αυτή τη φρικτή εμπειρία του βιασμού, αυτό είναι κάτι που ο Θεός θέλησε να συμβεί”.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοκρατικού αντιπάλου του, μέλους του Κογκρέσου Τζο Ντόνελι, αλλά και αντιδράσεις στο “στρατόπεδο” του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ παρότι ο Μούρντοκ επιχείρησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του.

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ στο Νιού Άλμπανι της Ιντιάνα, οι Μούρντοκ, Ντόνελι και ο υποψήφιος των Λιμπερτάριαν, Άντριου Χόρνινγκ, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την άμβλωση.

“Η μοναδική εξαίρεση για να γίνει άμβλωση είναι να αφορά τη ζωή της μητέρας. Πάλευα με αυτό εδώ και πολύ καιρό, αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι ένα δώρο από τον Θεό και πιστεύω ότι ακόμη κι όταν η ζωή ξεκινάει με αυτή τη φρικτή εμπειρία του βιασμού, αυτό είναι κάτι που ο Θεός σχεδίασε να συμβεί”, είπε ο Μούρντοκ.

Ο Μούρντοκ, ο οποίος υποστηρίζεται από τα μέλη της υπερσυντηρητικής οργάνωσης “Tea Party, επικράτησε με ποσοστό σχεδόν 60% του αντιπάλου του και επί σειρά ετών γερουσιαστή Ντικ Λούγκαρ, στις εσωκομματικές εκλογές στην πολιτεία της Ιντιάνα στις αρχές του χρόνου και δίνει μάχη “στήθος με στήθος” με τον Ντόνελι ενόψει των προεδρικών της 6ης Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, χαρακτήρισε τα σχόλια του Μούρντοκ “εξοργιστικά και υποτιμητικά για τις γυναίκες”, ενώ ο Ντόνελι δήλωσε ότι ο βιασμός “είναι ένα ειδεχθές και άγριο έγκλημα σε κάθε περίπτωση”.
“Αυτό που είπε ο κύριος Μούρντοκ είναι σοκαριστικό και εκπλήσσομαι που επιδεικνύει τέτοια ασέβεια προς τα θύματα βιασμού”, σχολίασε ο ίδιος.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον Μούρντοκ, αποστασιοποιήθηκε χθες ύστερα από τα σχόλια του Μούρντοκ.
“Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ διαφωνεί με τα σχόλια του Ρίτσαρντ Μούρντοκ και δεν τον αντιπροσωπεύουν”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρόμνεϊ, Άντρεα Σολ.

Εξάλλου, στο Μιζούρι ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος γερουσιαστής Τοντ Έικον προκάλεσε σάλο λέγοντας ότι το γυναικείο σώμα διαθέτει αμυντικό σύστημα κατά της εγκυμοσύνης ύστερα από έναν “νόμιμο βιασμό”, γεγονός που τον άφησε πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Ο Μούρντοκ εξέδωσε ανακοίνωση μετά το ντιμπέιτ στην οποία αναφέρει: “Ο Θεός δημιουργεί τη ζωή και αυτό εννοούσα.

Ο Θεός δεν επιθυμεί το βιασμό και με κανέναν τρόπο δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Ο βιασμός είναι ένα φρικτό πράγμα και είναι νοσηρό και παράλογο να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις μου”.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο από την εταιρεία Howey-DePauw εμφανίζει τον Ντόνελι να προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες του Μούρντοκ (40% έναντι 38%) και τον Χόρνινγκ να ακολουθεί με 7%.\

NewsIt.gr