Καυγάδες και εντάσεις μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η κριτική από τους βουλευτές εστιάστηκε γενικότερα σε ζητήματα κυβερνητικής λειτουργίας και ειδικότερα στο γιατί δεν ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που προωθεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αιφνιδιασμοί, όπως αυτό απαιτούσε ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

O Χρήστος Αηδόνης τόνισε ότι νιώθει μεγάλη ευθύνη για το παρελθόν “και δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ και να δώσω καμία λευκή εξουσιοδότηση”.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Παναγιώτης Ρήγας σε αντίθετη γραμμή υποστήριξαν ουσιαστικά τη λογική του ΥΠΟΙΚ λέγοντας ότι υπάρχου αρμόδιες αρχές όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Δικαιοσύνη και δεν μπορεί η Βουλή να γίνει πλυντήριο, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι και το 1990 όταν πέρασαν από τη Βουλή οι συμβάσεις για τις τηλεπικοινωνίες δεν αποφύγαμε το σκάνδαλο.

Ενδεικτικό του κλίματος της συνεδρίασης που αποτυπώνει και την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο έντονος διάλογος μεταξύ Π. Κουκουλόπουλου-Μ. Μπόλαρη

Κουκουλόπουλος: Εδώ δουλευόμαστε μεταξύ μας. Όταν δίναμε τη χώρα σε ένα μνημόνιο και παραχωρούσαμε θέματα ενεργειακής πολιτικής δεν είδα να αντιδράτε.

Μπόλαρης: Νομίζεις ότι φωνάζοντας θα φοβηθούμε; Είσαι εκτεθειμένος.

Ο ΚΤΕ αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη πριν από την ψηφοφορία προκειμένου να καθορίσει την τελική στάση του κόμματος κα αφού προηγουμένως ενημερωθεί το ΥΠΟΙΚ προκειμένου ο Γ. Στουρνάρας να ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου την φράση «οι συμβάσεις αποκρατικοποίησης θα εγκρίνονται από τη Βουλή» με βάση την ομόφωνη τροπολογία που είχα εγκρίνει στις 16/10.

NewsIt.gr