Ο Κυπριακός Τύπος, 25 Οκτωβρίου 2012

 Οι πληροφορίες για τις αντιπροτάσεις που υποβλήθηκαν στην Τρόικα , οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για το μνημόνιο, οι αποκαλύψεις για έγγραφο της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση των αξιογράφων καθώς και ο αποψινός αγώνας ΑΕΛ-Φενερμπαχτσέ είναι από τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«Διαφωνούν σε όλα» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Αλήθεια» που γράφει ότι , σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τις κυβερνητικές αντιπροτάσεις με τις εκτιμήσεις της Τρόικας και ότι κύριο θέμα διαφωνίας είναι οι συντάξεις, το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης και οι κοινωνικές δαπάνες. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τα δάνεια και τα επιτόκια αξιωματούχων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, υπήρξε λαϊκή απαίτηση τα στοιχεία να δημοσιοποιηθούν ενώ η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου υπέβαλε αίτημα για κατάθεση των στοιχείων στη Βουλή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι εγείρονται πολλά ερωτήματα για την επένδυση της Cyta στη Δρομολαξιά, για την οποία, όπως γράφει, διαφώνησαν και μέλη του ΔΣ της Αρχής.

Η «Σημερινή» στεγάζει το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Το γάντι στην Τρόικα ρίχνει ο Δημήτρης Χριστόφιας» και αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είναι πανέτοιμος να συζητήσει με την Τρόικα και ότι σε αυτήν εναπόκειται πότε θα κατέλθει στο νησί. Φιλοξενούνται και δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων. Αλλού η εφημερίδα κάνει αναφορά στο αποψινό παιγνίδι στο ΓΣΠ και γράφει για μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΛ. Επίσης η «Σ» αναφέρεται στην καθυστέρηση που παρατηρείται στο διορισμό προέδρου του ΓΕΣΥ γράφοντας ότι αν δεν πληρωθεί η θέση, δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για τις διαδικασίες εφαρμογής του σχεδίου.

Με τίτλο «Μπλεγμένος και ο Σιαρλή» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ευθύνες και στον Βάσο Σιαρλή επιρρίπτει πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας για το σκάνδαλο με τα αξιόγραφα και ότι ως διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που λάμβαναν αποφάσεις για έκδοση και διάθεση αξιογράφων ύψους 2 δις τα έτη 2009-2011.Αλλού ο «Φ» αναφέρει ότι η καθυστέρηση στο θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, δίνει την ευκαιρία σε βιομηχανίες από όλο τον κόσμο-ανάμεσα τους και ελληνικές- να το παρασκευάζουν με παραλλαγές στο όνομα. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις της Κυβέρνησης για το θέμα της καθόδου της Τρόικας και την πρόθεσή της να υπάρξει κατάληξη το συντομότερο ώστε το θέμα να κλείσει στις 12 Νοεμβρίου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Συνεπής στα συμφωνηθέντα» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους πρεσβευτές των «5» του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να πολιτευτεί στη βάση αρχών και όσων έχουν συμφωνηθεί στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια ο οποίος απαντώντας στις αντιδράσεις για το διορισμό του Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κάλεσε όλους να κάνουν σεβαστά τα δικαιώματά του όπως προκύπτουν από το Σύνταγμα. Επίσης η «Χ» προβάλλει τις δηλώσεις του Διευθυντή της Νoble στην Κύπρο για τα αποθέματα στο οικόπεδο 12 και τις πρόσθετες γεωτρήσεις που θα γίνουν.

«Ετοιμοι για το κρίσιμο παιγνίδι» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που αναφέρεται στον αποψινό υψηλού κινδύνου αγώνα ΑΕΛ-Φενερμπαχτσέ και τις εκκλήσεις όλων οι φίλαθλοι να συμπεριφερθούν με αθλητοπρέπεια. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Τζον Τόμιτς, διευθυντή της Νoble στην Κύπρο ότι στο οικόπεδο 12 ίσως υπάρχουν πολύ περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις της Υπουργού εργασίας περί μορατόριουμ στις προσλήψεις ατόμων από τρίτες χώρες.