Επίσκεψη ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου στη Νέα Υόρκη και τον Καναδά

Σήμερα, Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Παναγιώτη Μίχαλο, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις και θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του «The Hellenic Initiative». Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την ανόρθωση της εικόνας της χώρας και την ενεργοποίηση του Οικουμενικού Ελληνισμού στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση.

Στη συνέχεια, από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Καναδά με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα του Υπουργού ξεκινάει από το Μόντρεαλ με επίσκεψη στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Nicholas Pagonis και θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση που θα ακολουθήσει.

Την επομένη, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ο κύριος Αβραμόπουλος θα έχει το πρωί συνάντηση με το Δήμαρχο του Μόντρεαλ Gérald Tremblay. Κατόπιν, θα απευθύνει χαιρετισμό σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Royal Bank of Canada και στο οποίο θα συμμετέχει και το Invest in Greece.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συνεχίσει τις επαφές του στην Οττάβα, όπου θα επισκεφθεί και θα παραστεί στις εργασίες του Καναδικού Κοινοβουλίου και θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας, Noël Κinsella. Ακόμη, ο κ. Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ελληνοκυπριακής καταγωγής Υπουργό Θησαυροφυλακίου Tony Clement.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στην επίσημη εκδήλωση για την 70η επέτειο της σύναψης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Καναδικής Βουλής σε συνεργασία με την ελληνο-καναδική Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας και την ελληνική Πρεσβεία.

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο Business Forum που διοργανώνεται από την Royal Bank of Canada με τη συμμετοχή του Ελληνο-καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τορόντο και στην οποία θα συμμετάσχει και το Invest in Greece. Τέλος, ο κύριος Υπουργός θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας όπου θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Κοινότητας.

Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Ευ. Βενιζέλος που βρισκόταν στην Αμερική για ένα συνέδριο αναγκάστηκε να πάρει το δρομο της επιστροφής υπό τον φόβο να αποκλειστεί από τον τυφώνα ΣΑΝΤΙ που πλησιάζει στις ΗΠΑ καθώς τα επόμενα 24ωρα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την Ελλάδα.