Οι Έλληνες του Μόντρεαλ και της Αλεξάνδρειας γιόρτασαν την εθνική επέτειο

Σε κλίμα κατάνυξης η δοξολογία

Με δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου εορτάσθηκε σήμερα με κάθε λαμπρότητα στο Μόντρεαλ, το Έπος του ’40, χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλη και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνου Καφόπουλου, του επιτίμου προξένου της Κύπρου Μιχάλη Παϊδούση, οργανισμών και συλλόγων της ομογένειας από όλο το φάσμα των κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων.
Στη συνέχεια ακολούθησε επετειακό γεύμα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές των ημερήσιων σχολείων της κοινότητας, με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά καθώς και άλλων τραγουδιών του Επους του ’40.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το γεύμα τιμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, καθώς και καναδοί πολιτικοί, ο επαρχιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων Τζερρυ Σκλαβούνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου του Μόντρεαλ Ελεν Φωτόπουλος και Μαίρη Ντέρος καθώς και άλλοι επίσημοι.Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νίκος Παγώνης.
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΕΟΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Χοροστατουντος του Πατριαρχικου Επιτροπου -Επισκοπου κ Γαβριηλ, συνεπικουρουμενος απο τον αρχιγραμματεα του Πατριαρχειου Αλεξανδρειας -Αρχιμανδριτη κ Παντελεημων Αραθυμο και τον πατερα Βασιλειο Γκολφινοπουλο ετελεσθη σημερα 28-10-2012 στον μητροπολιτικο μας ναο στην Αλεξανδρεια δοξολογια για την ιστορικη επετειο του ΟΧΙ Την εορτη κοσμησε με την παρουσια του ο παντα προσιτος σε ολη την παροικια μας- εξοχωτατος Γενικος Προξενος της Ελλαδας στην Αλεξανδρεια κ Χρ Καποδιστριας συνοδευομενος απο την ευγενεστατη συζυγον του Κα Νοτα και τα 3 ευγενεστατα παιδακια τους .
Παροντες οι Ο Προεδρος του Ελληνικου εμπορικου επιμελητηριου Αλεξανδρειας κ Βυρων Βαφειαδης με την συζυγον του , ο Προεδρος της Κυπριακης αδελφοτητοςκ Χαρ Χαραλαμπιδης -ελληνες εκπαιδευτικοι- το σωμα ελληνων προσκοπων μας  και πληθος πιστων Την ΕΚΑ εκπροσωπησε ο αντιπροεδρος κ Νικ Κοπελος.
 Ο Εξοχωτατος Γενικος Προξενος της Ελλαδος στην Αλεξανδρεια κ Χρ Καποδιστριας  ανεγνωσε καταχειροκροτουμενος σχετικο κειμενο του πανηγυρικου της ημερας. Υπο τον ηχον του Ελληνικου Εθνικου μας υμνου καθως και του αιγυπτιακου υμνου ακολουθησε η καταθεση στεφανου στο μνημειο των πεσοντων στο προαυλιο του Ευαγγελισμου της Θεοτοκου απο τον εξοχωτατον κ Γενικο προξενο μας και τον εκπροσωπο της ΕΚΑ Και του χρονου .. ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ