Πεζοπορία για αδελφοποίηση του Ντέτμολντ της Γερμανίας, με το Ωραιόκαστρο

Tρεις φίλοι θα διανύσουν 560 χιλιόμετρα από τη Βερόνα της Ιταλίας έως το Ωραιόκαστρο, για να τιμήσουν την αδελφοποίηση του Ντέτμολντ της Γερμανίας, με τον ελληνικό δήμο.

Ο λόγος για τον 75χρονο συνταξιούχο ιατρό Πίτερ Πάνκιν από το Ντέτμολντ της Γερμανίας, τον 66χρονο συνταξιούχο ψυχοθεραπευτή Κλάους Μπέκεντορφ, κάτοικος Ανόβερου, και τον 74χρονο Τζόσεφ Ουόλτερ, συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο, κάτοικο Χάσελτ, Βελγίου.

Ξεκινώντας τον περιπατητικός τους μαραθώνιος στις 23 Οκτωβρίου από την Βερόνα και έχοντας ήδη διανύσει 110 χλμ έφτασαν την Βενετία. Από εκεί, οι τρείς άνδρες πήραν το πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου και αναμένονται να φθάσουν σήμερα το μεσημέρι.

 Αύριο, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν το τελευταίο στάδιο της πεζοπορίας τους, διανύοντας επί ελληνικού εδάφους περίπου 450 χιλιόμετρα , μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Θεσσαλονίκης, για να φθάσουν στο Ωραιόκαστρο στις 16 Νοεμβρίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα, με σκοπό να στείλουν το μήνυμα της αδελφοποίησης των λαών. Η γνωριμία τους έγινε το καλοκαίρι του 1986, όταν ο Τζόσεφ Ουόλτερ περπάτησε από το Χάσελτ του Βελγίου μέχρι το Ντέτμολντ της Γερμανίας, διανύοντας μια απόσταση 350 χιλιομέτρων, με την ευκαιρία του εορτασμού της 10ης επετείου της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Ένα χρόνο μετά, το 1987, ανταπέδωσαν την επίσκεψη οι Ντίτερ Πάνκιν και Κλάους Μπέκεντορφ, περπατώντας από το Ντέτμολντ στο Χάσελτ.

Έκτοτε, οι ανταλλαγές επισκέψεων των πεζοπόρων συνεχίζονται και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές διαδρομές προς αδελφοποιημένους με το Ντέτμολντ δήμους, διασχίζοντας όλη την Ευρώπη.

Με την ενεργητικότητα που τους διακρίνει, τρείς περιπατητές συνταξιούχοι επιβεβαιώνουν πως όταν υπάρχει θέληση και πίστη, η επίτευξη ενός στόχου είναι δυνατή.

Πηγη : www.amna.gr