Η νέα έκδοση των Windows Phone 8

H Microsoft ανακοίνωσε κι επίσημα πλέον τη νέα έκδοση των Windows Phone 8

Σκοπός της Microsoft με την κυκλοφορία των Windows Phone 8 είναι να χτυπήσει τις iOS και τις Android συσκευές.

 Τα Windows Phone 8 έχουν πλέον νέα αρχική οθόνη η οποία χρησιμοποιεί όλο τον πλάτος της οθόνης και επιτρέπει στο χρήστη να βρίσκει εύκολα τις εφαρμογές που θέλει ανά πάσα στιγμή.

Με αυτό τον τρόπο αφήνει περισσότερο χώρο στο χρήστη για να χωρέσει ακόμα περισσότερες εφαρμογές στην αρχική οθόνη ενώ μπορεί να διαμορφώσει (να μεγαλώσει ή να μικρύνει) τα εικονίδια των εφαρμογών για να τον βολεύουν ακόμα πιο πολύ

Τα updates στα Windows Phone 8 πλέον γίνονται άμεσα από το κινητό μιας και ο χρήστης τα κατεβάζει απευθείας από τη Microsoft.

Ο browser των Windows Phone 8 δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από μια έκδοση του Internet Explorer 10 η οποία διαθέτει ειδικά φίλτρα για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ στο κομμάτι επικοινωνία, η εξαγορά του Skype από τη Microsoft είναι αυτό που κάνει τα Windows Phone 8 να ξεχωρίζουν από τα άλλα λειτουργικά μιας και πλέον οι κλήσεις Skype (VoIp) είναι επιλογή σε κάθε επαφή όπως γίνεται με τις κανονικές κλήσεις.

Επίσης τα Windows Phone 8 υποστηρίζουν NFC τεχνολογία αλλά και το Microsoft Wallet για απευθείας πληρωμές.

Τέλος επιτρέπουν τη χρήση πολλαπλών επεξεργαστών, πράγμα που σίγουρα σημαίνει ότι στο μέλλον θα τα δούμε εγκατεστημένα σε συσκευές με διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή.

 Οι κάτοχοι συσκευών με προηγούμενες εκδόσεις Windows Phone δεν θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή με τα Windows Phone 8 αφού οι απαιτήσεις τους είναι μεγάλες.

Οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με  το νέο λειτουργικό σύστημα της Micrtosoft είναι το  Nokia Lumia 920 και Lumia 820, το HTC Windows Phone 8X, το Windows Phone 8S και το Samsung Galaxy Ativ S.

πηγή: www.newsit.gr