Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε για την πρόταση της Δρ. Σαραντοπούλου για το ΣΑΕ

Του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε
κ.κ. Σεραφείμ Κυκκώτη

Ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Βʼ και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής σε θέματα του Απόδημου Ελληνισμού και ειδικά του ΣΑΕ, οι προτάσεις της αγαπητής μας Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου για τη διεύρυνση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το νέο ΣΑΕ μας βρίσκουν πλήρως σύμφωνους. Είναι αυτονόητο ότι πρόθεση της είναι να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι όσοι περισσότεροι συμμετέχουν σε μια απόφαση και μάλιστα τόσο σημαντική όπως είναι η λειτουργία του νέου ΣΑΕ, τόσοι περισσότεροι θα την στηρίξουν. Πρόθεση της είναι να επιστρατευθούν όλες οι υφιστάμενες υγιείς δυνάμεις των απανταχού Αποδήμων για να αποτελέσουμε μια μεγάλη πνευματική, πολιτιστική, εθνική, οικονομική και οικουμενική κίνηση με σηαμαία το μεγαλείο του Ελληνισμού. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου έχει καταστεί με την αγωνία της για το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού κορυφαία μορφή της Ηγεσίας του, ιδιαίτερα όταν αυτοί που νομίζαμε ότι ήσαν σπουδαίοι και τους εμπιστευθήκαμε, μας απογοήτεψαν τόσο με τα οικονομικά σκάνδαλα της διεφθαρμένης τους καρδιάς, όσο και με την μικρότητα αποδείχθησαν ανάξιοι να κρατήσουν στις δύσκολες ώρες του Έθνους ψηλά την Ελληνική Σημαία στο χώρο των απανταχού Αποδήμων.

Νόμισαν ότι η ευθύνη τους μετά την εκλογή τους ήταν να παίρνουν χρήματα του Δημοσίου για να λειτουργούν τα προσωπικά τους γραφεία και να καλύπτουν τα καθημερινά έξοδα της οικογένειας τους για τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις με τους φίλους τους στις γειτονιές τους που έμειναν καθηλωμένοι χωρίς να βρεθούν ποτέ τους κοντα στους Αποδήμους που τους εξέλεξαν για να γίνουν η φωνή μας και οι καθοδηγητές μας. Απέτυχαν παταγωδώς.

Το μέλλον των Αποδήμων είναι η συμμετοχή όλων των δυνάμεων των αποδήμων μας για να πάμε μπροστά. Ο Θεός να μας βοηθήσει να πορευθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το οφείλουμε στην ιστορική πορεία του Έθνους, ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμαζόμαστε από παντού και μετρούμε τους φίλους μας με δυσκολία.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε