Άρχισε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Άρχισε λίγο μετά τις 10.00 στην Αθήνα,  η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη, όπου -όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του Χάρης Οικονομόπουλος- θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης κάποιοι από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντπου δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος.Με ανάρτηση στο twitter o Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε πως στη δίκη θα παρουσιαστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας δημοσιογράφων.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται (2:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) η δίκη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «Λίστα Λαγκάρντ» που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.Η δίκη ξεκίνησε με ενστάσεις και ακυρώσεις του κατηγορητηρίου, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Οι συνήγοροι του Κώστα Βαξεβάνη ρώτησαν τον εισαγγελέα να πει ποια είναι τα θύματα στη συγκεκριμένη υπόθεση και γιατί κατηγορείται ο δημοσιογράφος.

Στο δικαστήριο έχουν φτάσει τουλάχιστον δύο δηλώσεις, η μία εκ των οποίων του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη λίστα που δημοσιοποίησε το HOT DOC.

«Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου. Πιστεύω στην ελευθερία του Τύπου και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα δεν υπερτερούν του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Αυτή την ώρα καταθέτει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και στη Βρετανία.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης και να πάρει και απόφαση το δικαστήριο.