Tο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης αφιερώνει ολόκληρο τμήμα σε ελληνικές παραγωγές

Το ελληνικό σινεμά έχει και πάλι την τιμητική του σε διεθνές επίπεδο, καθώς το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης αφιερώνει φέτος ένα ολόκληρο τμήμα σε ελληνικές παραγωγές, μερικές από τις οποίες είχαν κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο 17ο και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 11 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στις οποίες είναι οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, το «Τρείς Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη, ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου καθώς και οι μκρού μήκους ταινίες «Αγνά Νιάτα» του Έκτορα Λυγίζου, «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη και «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη.

Η ελληνική συμμετοχή όμως δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του αφιερώματος αυτού καθώς στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συναντάμε μεταξύ άλλων την ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι όπου και έκανε πρεμιέρα, ενώ στο Πανόραμα των ταινιών μικρού μήκους θα προβληθεί το «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη, που πριν από ένα μήνα έκανε την πρεμιέρα του στις 18ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE.

Άλλο ένα ευχάριστο νέο λοιπόν, σε μια εποχή που σπάνια δίνει τέτοιες αφορμές, ένα πολυπόθητο άνοιγμα του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό και μια ελπιδοφόρα ένδειξη ότι η κρίση όχι μόνο δεν βάζει φρένο στο ελληνικό σινεμά, αλλά αντίθετα το κάνει να ανθίζει με πολλαπλασιαζόμενο δημιουργικό οίστρο. Ελπίζουμε η Σεβίλλη να είναι απλώς η πρώτη στάση ενός μεγάλου ταξιδιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης θα διαρκέσει απο τις 2 μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου- επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.

Από την  Άλκηστη Τσαμπουράκη

Από το http://www.inews.gr/56/i-sevilli-tima-to-elliniko-sinema.htm