«Yera in Radio» στη Λέσβο

Το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό δημιούργησε προσφάτως ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Γέρας. Το όνομα αυτού, «Yera in Radio» και στόχος του, το να ακουστεί η φωνή της Γέρας διαδικτυακά εντός κι εκτός Λέσβου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Γιώργο Ζορμπά, η σκέψη για τη δημιουργία τού «Yera in Radio», που σύντομα θα βρίσκεται στον ιστότοπο www.yeralesvos.gr/, ήρθε ως φυσική προέκταση της εφημερίδας «Το Βήμα της Γέρας» που εκδίδει ο Σύλλογος.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στη Γέρα όσον αφορά στο ραδιόφωνο και η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθειά μας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο πολιτιστικός μας Σύλλογος, αλλά και να ενεργοποιηθούν τα νέα παιδιά που έχουν γνώσεις πάνω στον τομέα αυτό», λέει ο ίδιος. «Και φυσικά να προάγουμε τον πολιτισμό, αφού ακόμη και η μουσική θα είναι επιλεγμένη από εμάς. Θέλουμε να κάνουμε, ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο πολιτισμού!»

Την επιμέλεια έχει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Τζάννος Στεφανέλλης. Με το σύνθημα «Είμαστε στον… αΓέρα!», τα μικρόφωνα του σταθμού θα είναι ανοιχτά για όσους επιθυμούν να κάνουν τη δική τους εκπομπή, με θέματα τοπικού, αλλά κι ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η έναρξη του επίσημου προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών και της απελευθέρωσης του νησιού.

emprosnet.gr