Εορτασμός 70 χρόνων διμερών διπλωματικών σχέσεων Καναδά- Ελλάδας

Εβδομήντα χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Καναδά και Ελλάδας εορτάζονται φέτος, καθώς οι δύο χώρες συνήψαν τη διμερή ανταλλαγή διπλωματών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Αισθάνομαι περήφανος που, εβδομήντα χρόνια από την ημέρα που η Ελληνική Δημοκρατία εγκαινίασε, για πρώτη φορά, διπλωματική αποστολή στην Οτάβα, οι σχέσεις μας παραμένουν στενές και θερμές» δήλωσε, με την ευκαιρία της επετείου, ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπέιρντ.

Ο κ. Μπέιρντ υπογράμμισε τον ρόλο της ελληνικής Διασποράς στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Καναδά: «Η ζωντανή συνεργασία μας έχει τις ρίζες της σε κοινές αξίες και τροφοδοτείται από τους πολυεπίπεδους δεσμούς μεταξύ των λαών μας. Μεταξύ των σημαντικότερων, είναι η μεγάλη ελληνική Διασπορά στον Καναδά».

Έδωσε, παράλληλα, έμφαση στην αποδοτικότητα της διμερούς συνεργασίας, λέγοντας ότι «σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, ο Καναδάς και η Ελλάδα απολαμβάνουν ένα επίπεδο συνεργασίας που απέφερε θετικά και απτά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

Εξέφρασε, τέλος τη λύπη του για την αναβολή της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω του τυφώνα «Σάντι» και την ελπίδα να τον υποδεχθεί, στο μέλλον.

«Ο Καναδάς διατηρεί τη δέσμευσή του για την περαιτέρω οικοδόμηση των ήδη μακροχρόνιων δεσμών μεταξύ των χωρών μας» κατέληξε ο κ. Μπέιρντ.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA.GR