Νύκτα-κόλαση στον ‘Αγιο Παντελεήμονα

Γυαλιά – καρφιά έκαναν καταστήματα και σπίτια μεταναστών άγνωστοι στον Άγιο Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Αγίου Μελετίου για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 100 οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστούς κατέστρεψαν όσα καταστήματα είχαν ξένες ταμπέλες και άνηκαν σε ματανάστες, ενώ έσπασαν τζάμια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν οι μετανάστες.

Μάλιστα, η ομάδα αυτή κυνήγησε μετανάστες στους γύρω δρόμους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένοικος πολυκατοικίας πέταξε από το μπαλκόνι ένα αβγό κι ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι να προσπαθήσουν να εισβάλουν στην πολυκατοικία.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, δημοσιογράφος του μέσου δέχθηκε επίθεση από τους αγνώστους, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ όπου και κατάφεραν να διαλύσουν τα επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι την πορεία των αγανακτισμένων κατοίκων ενίσχυσε η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία φώναζαν χαρακτηριστικά «Ή ταν ή επί τάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα παραπέρα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λεμεσού είχαν συγκεντρωθεί και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.