Η Ελλάς Μελβούρνης «σύρεται» στα δικαστήρια

Η ομάδα-θρύλος για την ομογένεια της Αυστραλίας, Ελλάς Μελβούρνης, πρόκειται σύντομα να οδηγηθεί στα δικαστήρια από συμπάροικο γνωστό επιχειρηματία.
Ο επιχειρηματίας μήνυσε την ομάδα για δάνειο -όπως πρεσβεύει- που δόθηκε στην ομάδα το 2004 όταν αυτή αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε μπει σε υποχρεωτική διαχείριση.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του επιχειρηματία στο «Νέο Κόσμο», το σωματείο παραβίασε τους όρους του δανείου και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε ο ίδιος να παραπέμψει το θέμα στη Δικαιοσύνη.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του ιδίου,το σωματείο βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και ότι η συμφωνία του με την πολιτειακή κυβέρνηση για την υπενοικίαση του Lakeside Oval καθυστερεί λόγω αυτού του γεγονότος.
Ο «Νέος Κόσμος» ρώτησε τον πρόεδρο της Ελλάς Μελβούρνης σχετικά με τα όσα αναφέρονται.

«Η Ελλάς Μελβούρνης είναι μία απόλυτα υγιής οικονομικά ομάδα» διαβεβαίωσε ο κ. Λίο Αθανασάκης. Πρόσθεσε, δε, ότι λίγο πριν την λήξη του χρόνου θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα χρήσης της ομάδας για το οικονομικό έτος που τελείωσε και θα διαπιστώσουν όλοι ιδίοις όμασι, αυτά που πρεσβεύει.
Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η ομάδα θα δείξει κέρδη φέτος τα οποία υπολογίζονται γύρω στις $150,000.

Όσον αφορά το ζήτημα της υπογραφής της συμφωνίας υπενοικίασης, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα που έθεσε το Μνημόνιο Κοινής Συνεννόησης που υπεγράφη το 2009 μεταξύ του Σωματείου και της τότε πολιτειακής κυβέρνησης και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες η ομάδα λαμβάνει $25,000 τον μήνα, ποσό που αναλογεί στο μηνιαίο μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί να πληρώνει η πολιτειακή κυβέρνηση στην ομάδα.

Ο «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε, επίσης, με τον κ. Simon Weatherill, διευθυντή του State Sport Centres Trust, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της όλης διαδικασίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Ο κ. Weatherill μας πληροφόρησε ότι όλα τα έγγραφα της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των τελικών συμβολαίων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια του υπουργείου Περιβάλλοντος, διαδικασία που ακολουθείται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας και όλων των σχετικών εγγράφων διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες» ανέφερε ο κ. Weatherill, προσθέτοντας ότι η όλη διαδικασία προχωρά χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο Κοινής Συννενόησης.

neoskosmos.com