Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία

Αφίχθη στην Καμπέρα ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος.

Ο κ. Δαφαράνος είναι διπλωμάτης καριέρας με τριανταδύο χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Έχει υπηρετήσει, κατά σειρά, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, στα Προξενεία της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα και στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ Νότιας Αφρικής, προτού υπηρετήσει ως επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ινδία και τη Νιγηρία.

Πριν του ανατεθεί η θέση του πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία, διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Α10 του Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιας για θέματα Ασίας-Ωκεανίας (2009-2010), ενώ από το 2010 έως τον Οκτώβριο 2012 διετέλεσε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

Ο κ. πρέσβης θα επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στη Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας, κ. Quentin Bryce, στις 21 Νοεμβρίου.
Ο πρέσβης, κ. Χαράλαμπος Δαφαράνος θα συνοδεύει τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα στους διάφορους σταθμούς της επισκέψεώς του στην Αυστραλία στα τέλη Νοεμβρίου.
Πηγή:Neoskosmos.gr