Θα συγκεντρώνουμε αποδείξεις και το 2013 – Έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους

Διατηρεί το μέτρο των αποδείξεων το οικονομικό επιτελείο και το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Ετσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις τις οποίες θα φυλάσσουν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο δεν θα συνδέεται από το 2013 με το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται, αλλά για να εξασφαλιστεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ απο τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο το εισόδημα αυξάνεται.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος ενώ όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επι της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.

Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοοδο.

NewsIt.gr