Νέα επένδυση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σε μια μικρή «τεχνική» λεπτομέρεια «σκοντάφτει», πλέον, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που ετοιμάζει η ΟΛΘ Α.Ε. για το έργο της επέκτασης του κρηπιδώματος 24 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, που θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση και πλοίων με μεταφορική δυνατότητα 60.000 τόνων.

ΜΕΛΕΤΗ
Για τη νέα επένδυση, που αφορά στο συμβατικό κομμάτι του λιμανιού (σ.σ. δέχεται και διεκπεραιώνει εργασίες διακίνησης χύδην φορτίων), η διοίκηση της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε. έχει ολοκληρώσει την οικονομοτεχνική μελέτη και τα απαραίτητα τεύχη για τη δημοπράτηση, αλλά δεν μπορεί να κάνει το τελικό βήμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιεί το ΤΕΕ.

«Για να διαβιβαστεί το θέμα προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρέπει να προηγηθεί η εξέτασή του από το τεχνικό συμβούλιο της ΟΛΘ, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να συγκληθεί διότι σε αυτό μετέχουν μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ, οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΤΕΕ», διευκρίνισε στην «Η» πηγή κοντά στο management της εισηγμένης, προσθέτοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η απεργία των μηχανικών η εταιρεία θα παραμένει σε κατάσταση αναμονής.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του έργου, ο αρχικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ (σ.σ. εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα μειωθεί σημαντικά από τις εκπτώσεις που θα δώσουν οι τεχνικές εταιρείες για να αναλάβουν την εκτέλεσή της) και προβλέπει την επέκταση του υφιστάμενου κρηπιδώματος 24, συνολικού μήκους 500 μέτρων, κατά επιπλέον 270 μέτρα, με παράλληλη εκβάθυνση του πυθμένα του λιμένα στα 15 μέτρα, από τα 12 μέτρα που είναι σήμερα. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί, η ανάδειξη του μειοδότη του έργου αναμένεται στο τέλος του 2013, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου τέσσερα χρόνια.

Πλεονέκτημα
«Είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, καθώς θα προσδώσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι όλων των λιμανιών της ευρύτερης περιοχής», τονίζεται χαρακτηριστικά, με την επισήμανση ότι θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης και πλοίων με βύθισμα έως 15 μέτρα, με μεγάλη μεταφορική δυνατότητα, μειώνοντας το κόστος ανά μονάδα εμπορεύματος για τους χρήστες του λιμανιού.

imerisioa.gr