Nέα τμήματα εγκαινίασε η ΑΧΕΠΑ Ελλάς

Τρια νέα τμήματα της ΑΧΕΠΑ εγκαινίασε την περασμένη βδομάδα ο κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ Ελλάς κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα τα 3 νέα τμήματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των τμημάτων της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 21, ήταν :

1). στην Ξάνθη

2).στην Κομοτηνή

3). Αλεξανδρούπολη

σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος με την ιδιότητα του κυβερνήτη Ελλάδος, παραλαμβάνει κάθε μήνα  μηνιαία επιταγή της ομογενειακής οργάνωσης, ύψους 10 χιλιάδων δολαρίων για την κάλυψη αναγκών. Ήδη αναμένει την επιταγή του μηνός  Νοεμβρίου  η οποία θα δοθεί στον Κώστα Ντίμιτσα (Costas Dimitsas), Διευθυντή της Αποστολής, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης διανομής τροφίμων στην Αθήνα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κάθε δωρεά 10 χιλιάδων που κάνει η ΑΧΕΠΑ χρησιμοποιείται για την συσκευασία 500 πακέτων, καθένα των οποίων περιέχει τρόφιμα και άλλα αγαθά που βοηθούν μια τετραμελή οικογένεια να περάσει χωρίς επισιτιστικές ανησυχίες επί 20 μέρες. Η ΑΧΕΠΑ έχει μέχρι στιγμής διαθέσει πάνω από 150 χιλιάδες δολάρια στα πλαίσια του προγράμματος αυτού για ανθρωπιστική βοήθεια σε δοκιμαζόμενους Έλληνες.

υπενθυμζεται οτι η αχεπα ειναι η μεγαλύτερη οργάνωση των τριών περίπου εκατομμυρίων Ελληνικής καταγωγής Αμερικανών πολιτών και φιλελλήνων. Προσφατα δε, σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση, ανέλαβε και κάλυψε τα έξοδα της αποστολής ενός μεγάλου κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες και χειρουργικό υλικό συνολικής αξίας άνω των 650.000 δολαρίων, που πρόσφερε η Διεθνής Οργάνωση Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπιών (International Orthodox Christian Charities) για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό. Το κοντέινερ είναι τμήμα ενός ευρύτερου φορτίου με ιατρικά εφόδια, αξίας τουλάχιστον 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων, που διατέθηκε από τον ίδιο οργανισμό για Ελληνικά νοσοκομεία στην περιοχή των Αθηνών και στο νησί της Κρήτης.