Βρέφος 11 μηνών ένα από τα θύματα των Ισραηλινών στη Γάζα

Οι πύλες της κολάσεως άνοιξαν στη Γάζα. Οι ισραηλινές επιδρομές διαδέχονται η μια την άλλη. Τα θύματα αυξάνονται. Ανάμεσά τους, ένα βρέφος 11 μηνών.

Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που δείχνει έναν γιατρό σε νοσοκομείο της Γάζας να κρατά στα χέρια του ο άψυχο κορμάκι του Ομάρ αλ Μασαράουι είναι, το λιγότερο, γροθιά στο στομάχι. Κόβει την ανάσα…

Το ίδιο και η φωτογραφία του πατέρα του, εργαζόμενου στην αραβική υπηρεσία του BBC, που οδύρεται στην αγκαλιά συγγενών και φίλων μόλις μαθαίνει πως ο 11 μηνών γιος του, ένα βρέφος που δεν πρόλαβε να καταλάβει γιατί Ισραηλινοί και Παλαιστίνοι αλληλοσκοτώνονται.

Η αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε το θάνατο του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, θα ανοίξει «τις πύλες της κολάσεως» γρύλισε η οργάνωση. Αλλά ο Ισραήλ απάντησε με επιδρομές στη Γάζα.

Αεροφωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στο αυτοκίνητο του μαχητή της Χαμάς
Αεροφωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στο αυτοκίνητο του μαχητή της Χαμάς

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ήδη φτάσει τους 12. Ανάμεσά τους εννέα πολίτες και τρεις μαχητές. Σύμφωνα με τον ο Παλαιστίνιο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και ήδη ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός ηγέτης συζήτησαν τις εξελίξεις μετά τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα Γάζα. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Ομπάμα και ο Νετανιάχου συμφώνησαν, ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ για να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.
Εκτός από Νετανιάχου, ο Ομπάμα τηλεφώνησε και στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι,

Ο Καναδάς, στενός σύμμαχος του Ισραήλ, δήλωσε τη στήριξή του στο εβραϊκό κράτος, εκφράζοντας τη θέση ότι το Ισραήλ ξεκίνησε επιδρομές εναντίον ένοπλων ομάδων που έχουν τη βάση τους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων και η Χαμάς.

Η κατάσταση στη Γάζα θα απασχολήσει και την έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Πηγή: www.newsit.gr