Πτώμα σε αποσύνθεση και 200 κιλά κοκαΐνη σε ναυάγιο

Ένα πτώμα σε αποσύνθεση και περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν σε σκάφος που είχε ναυαγήσει κοντά σε έρημο νησί στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στο νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Αυστραλίας.

Το γιοτ, μήκους 13 μέτρων με το όνομα “JeReVe”, παρακολουθούσε η διεθνής αστυνομία από την ημέρα της αναχώρησής του πριν από αρκετές εβδομάδες από τη Νότιο Αμερική. Τα ίχνη του χάθηκαν τον Οκτώβριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου δύο δύτες ανέβηκαν πάνω στο σκάφος που είχε ναυαγήσει σε ερημικό νησί του συμπλέγματος Βαβάου, ανακάλυψαν το πτώμα του άντρα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

“Πάνω στο σκάφος βρέθηκαν 204 πακέτα του ενός κιλού κοκαΐνης με προορισμό της αγορά της Αυστραλίας”, τόνισε ο Ντέιβιντ Σαρπ, επικεφαλής της υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 116 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (94 εκατομμύρια ευρώ).

Οι ιατροδικαστικές Αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους αυστραλούς αστυνομικούς τον Αύγουστο για την άφιξη στα χωρικά τους ύδατα σκάφους από τον Ισημερινό με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές τελωνειακές αρχές, πρόκειται για την τέταρτη φορά που βρίσκεται τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο νότιο Ειρηνικό τα δύο τελευταία χρόνια.

“Ο νότιος Ειρηνικός είναι μια τεράστια έκταση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των τελωνειακών Αρχών Νιλ Σάγκετ. “Κανείς δεν είναι πραγματικά υπεύθυνος για το σύνολο του νότιου Ειρηνικού. Όλος ο κόσμος μπορεί να επέμβει, δεν έχουμε άλλη επιλογή”, πρόσθεσε.