Σε εξέλιξη οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα.

Το χώρο του Ιδρύματος επισκέπτεται από χθες πλήθος κόσμου για την κατάθεση στεφάνων.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, όπου ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων, ενώ αύριο οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, και ειδικότερα : Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας κ.α.

ΔΗΜΑΡ: Ενότητα του λαού για διέξοδο της χώρας από την κρίση

Στις ιδιαίτερα δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία αλλά και στη μάχη κατά των φαινομένων φασισμού και ξενοφοβίας, επικεντρώνεται το μήνυμα της ΔΗΜΑΡ για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα σηματοδοτεί την πιο πλατιά ενότητα του λαού και των προοδευτικών δυνάμεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, για την υπεράσπιση των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

  • Με μια περιεκτική παρέμβαση του προεδρεύοντος της συνεδρίασης Λεωνίδα Γρηγοράκου και παρουσία λιγότερων από πέντε βουλευτών, καθώς η σημερινή είναι ημέρα που έχει προγραμματιστεί κοινοβουλευτικός έλεγχος και δεν απαιτεί πολυάριθμη παρουσία βουλευτών για ψηφοφορία, η Βουλή αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε ότι η σημερινή είναι ημέρα μνήμης για όσους έζησαν στην περίοδο της χούντας και ημέρα για να μαθαίνουν οι νεότεροι από το μήνυμα των ηρωικών πράξεων εκείνης της εποχής που πρέπει να παραμένει αναλλοίωτο και να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία.

«Δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο των ομιλητών, για να επαναλάβω τα ίδια πράγματα» είπε ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.