Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0 (τελικό)- Ξάνθη-Πανθρακικός 0-0 – ΑΕΚ-Βέροια 4-0

Στο ντεμπούτο του Ρότσα στον πάγκο του ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ που θέλει να μείνει σε επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννου φοράει την φανέλα του Γλυκου και κάθεται κάτω από τα δοκάρια, αφού ο ΠΑΟΚ έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του.
6η αποβολή σε 11 ματς για τον ΠΑΟΚ!
87΄Αλλαγή για τον Παναθηναϊκο. Ο Μαρίνος αντί του Σισοκό.
85΄ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Χακόμπο βλέπει απευθείας την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και στη συνέχεια εκτός εαυτού προσπαθεί να φτάσει στον επόπτη.
84΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Ο Βιτόλο νικάει τον Χακόμπο.
83΄ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Ο Κουίνσι έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Γιάννου ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα.
81΄Κίτρινη κάρτα στον Κατσικά.

74΄ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη, η μπάλα στο οριζόνιο δοκάρι του Καρνέζη.
73΄Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Μετά την σέντρα του Σισόκο ο Βύντρα πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

71΄Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Μακρινό σουτ του Κουίνσι, μπλοκάρει ο Χακόμπο.
69΄Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.
Από την εκτέλεση κόρνερ του Λίνο ο Κατσικάς με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.
65΄Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ
. Ο Γιάννου στη θέση του Ρομπέρ.
65΄Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό.
Ο Φορναρόλι στη θέση του Μαυρία.
61΄Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Σέντρα του Μαυρία για τον Ζέκα στο δεύτερο δοκάρι, ο Πορτογάλος σουτάρει αλλά ο Χακόμπο κρατάει το 1-0.

56΄Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο αντί του Λάζαρ. 55΄Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Μακρινό σουτ του Σεϊταρίδη, μπλοκάρει ο Χακόμπο.
51΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Ο Ζέκα έπαιξε το 1-2 με τον Τοτσέ και με σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο.
47΄Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.
Μετά το κόρνερ του Φωτάκη ο Κατσικάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ.

46΄Εναρξη β΄ ημιχρόνου. Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Έτο δε μπορεί να συνεχίσει και δίνει τη θέση του στον Κωνσταντινίδη. Ημίχρονο
45΄Ο Τοτσέ διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι. Δεν υπάρχει τίποτα στο μαρκάρισμα του Κατσικά.
43΄Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς από το 25΄ και μετά.
34΄Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό.
Από την σέντρα του Ζέκα ο Μαυρίας έκανε το σουτ, ο Χακόμπο μπλόκαρε.
30΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
Εξαιρετικό μακρινό σουτ του Ρομπέρ,  Καρνέζης αποκρούει δύσκολα και η άμυνα απομακρύνει.
29΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Στην αντεπίθεση ο Μαυρίας γύρισε για τον Τοτσέ ο οποίος αν και μόνος του στη μικρή περιοή νικήθηκε από τον Χακόμπο.
28΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
Ο Σαλπιγγίδης σούταρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στον Βύντα και ο Καρνέζης δύσκολα παραχώρησε το κόρνερ.
26΄Καλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό.
Από την πάσα του Κουίνσι ο Τοτσέ δεν βρίσκει τη μπάλα στην προβολή, υπό την πίεση του Κουμάλο και ο Χακόμπο μαζεύει τη μπάλα. 23΄Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα για μαρκάρισμα στον Αθανασιάδη.
18΄Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.
Ο Σαλπιγγίδης γύρισε για τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ και η μπάλα καταλήγει χωρίς δύναμη στα χέρια του Καρνέζη.
7΄Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Εξαιρετική κάθετη πάσα του Σισοκό για τον Τοτσέ, τον οποίο προλαβαίνει την τελευταία στιγμή ο Κουμάλο και σώζει τον ΠΑΟΚ.
5΄Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά.
1΄Έναρξη αγώνα.
Θερμή χειραψία ανάμεσα σε Ρότσα και Δώνη. Θυμίζουμε πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε παίκτη τον προπονητή του ΠΑΟΚ στην πρώτη του θητεία στην Παιανία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): 
Καρνέζης, Σισοκό, Βιτόλο, Μαυρίας, Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Χακόμπο, Σταφυλλίδης, Κατσικάς, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Έτο.

Έχασαν την ευκαιρία(Ξάνθη-Πανθρακικός 0-0)

 

Από έναν βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν όσο τον δυνατόν ταχύτερα την παραμονή τους στην κατηγορία, πήραν σήμερα η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, μετά το 0-0 στα «Πηγάδια», για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποβλήθηκε ο Φλίσκας (76`) των γηπεδούχων και ο Σερφά του Πανθρακικού (24`). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιό δυνατά στο γήπεδο και στο 10ο λεπτό, ο Λοντίγκιν απέκρουσε σουτ του Βαϊρουά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ αποκρούωντας την κοντινή κεφαλιά του Σερφά. Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να ισορροπούν την κατάσταση, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Στο 24ο λεπτό ο Σερφά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. επειδή βγήκε απ το γήπεδο για να βγάλει το κολάν που φορούσε!), αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Μοιραία η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους παίκτες του Κωστένογλου να βγαίνουν μπροστά, αλλά να μην πετυχαίνουν κάτι ουσιαστικό, αφού οι προσπάθειες των Μάνταλου (36` απέκρουσε ο Κουτσόπουλος) και Πλατέλα (45` σουτ άουτ) δεν καρποφόρησαν. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες περιορίσθηκαν στην προφύλαξη του «μηδέν» και οι επιθετικές ενέργειες ήταν ελάχιστες. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σχετικά άνετα να περιορίσουν τους μέσους και τους επιθετικούς της Ξάνθης και ειδικά μετά το 76ο λεπτό, οπότε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φλίσκας, με αποτέλεσμα να μείνουν με 10 παίκτες και οι γηπεδούχοι. Λίγο αργότερα μάλιστα και συγκεκριμένα στο 79` ο Ντάνι αποχώρησε τραυματίας και η ομάδα του Κωστένογλου έμεινε με εννέα παίκτες. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα μετά από σουτ του Μπαϊκαρά, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) Κίτρινες : Φλίσκας, Σερφά, Σκλιοπίδης, Ντάνι, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Μαρκόφσκι, Λαδάκης, Βασιλακάκης, Βάλλας, Μαρίν Κόκκινες : Σερφά (δεύτερη κίτρινη), Φλίσκας (δεύτερη κίτρινη) Συνθέσεις: ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μπέρτος (46` Νάκας), Βάλλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (46` Μαρίν), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (67` Ράνο), Μαρκόφσκι. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Μακρυδημήτρης, Σερφά, Χρήστου, Λαδάκης, Καστσελάν, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (30` Μελίσσης), Λουσέρο (75` Μουνάφο), Παπαδόπουλος (90+2` Κυβελίδης).
Η ΑΕΚ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ 4-0
η ΑΕΚ… ξεμπούκωσε στη Βέροια όπου συνέτριψε την τοπική ομάδα με 4-0 φτάνοντας στη δεύτερη νίκη της και πρώτη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.