O Αλ. Τσίπρας στην Αυστραλία

Ο αρχηγός του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλέξης Τσίπρας, σχεδιάζει ταξίδι στην Αυστραλία εντός του 2013.
Έγκυρες πηγές των Αθηνών πληροφορούν το «Νέο Κόσμο», ότι η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες-στόχος του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του μεγάλου αριθμού των Ελλήνων που διαβιούν μόνιμα σε αυτήν.

Κατά τις πηγές μας, οι επιτελικοί του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν απόλυτα αναγκαία «τη γνωριμία» του αρχηγού του κόμματος με τον πολυάριθμο Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου, καθώς αναμένεται στο εσωτερικό η κατάθεση του νομοσχεδίου για την παροχή ψήφου στους απόδημους Έλληνες.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση Σαμαρά ενδιαφέρεται να προωθήσει το νομοσχέδιο για τη συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές και αν το εθνικό κοινοβούλιο στηρίξει το νομοσχέδιο, τα πολιτικά κόμματα θα σπεύσουν να αντλήσουν ψήφους και από το χώρο της ελληνικής διασποράς.

Οι πηγές μας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο τη επίσκεψης. Θεωρούν, όμως, ότι ο αρχηγός του δημοφιλέστερου, επί του παρόντος, πολιτικού κόμματος της Ελλάδας «θα βρει χρόνο» και για τους Έλληνες της Αυστραλίας.

neoskosmos.com