Πρώτο θέμα διεθνώς το ναυάγιο στο Eurogroup

Το BBC τονίζει:”Απέτυχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα”.

Το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζει:”Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους έπειτα από σύγκρουση με το ΔΝΤ.Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για μείωση του ελληνικού χρέους μετά από διαμάχη με το ΔΝΤ για το πώς θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα η πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας.

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για ”ναυάγιο” στο χθεσινό Eurogroup και συνεπώς αναβάλλεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

”Μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες δεν ελήφθη απόφαση για την νέα δόση προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα” αναφέρει η Welt.

Το Spiegel γράφει:”Ο αγώνας ενάντια στην κρίση χρέους υπέστη άλλο ένα πλήγμα: το Eurogroup δεν κατάφερε να βρει λύση για το ελληνικό πρόβλημα”.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung:”Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για την επόμενη δόση”.

Κατά την Wall Street Journal η 12ωρη σχεδόν συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε χωρίς λύση για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, γιατί οι τεχνικές λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες.

”Η Ευρωζώνη καθυστερεί την βοήθεια προς την Ελλάδα” είναι ο τίτλος των Financial Times.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ”η αναβολή αυτή δείχνει την έλλειψη πολιτικά αποδεκτών απόψεων που αντιμετωπίζουν οι υπουργοί στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν σε βιώσιμο επίπεδο το ελληνικό χρέος χωρίς να να απαξιώνουν τα δάνειά τους’

NewsIt.gr