Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων στη Λέσβο

Τη δική τους κτηνίατρο αποκτούν πλέον τα αδέσποτα της Λέσβου

Τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με κτηνίατρο, στα πλαίσια των προσπαθειών αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, ανακοίνωσε κι επισήμως μέσα στην εβδομάδα ο Δήμος Λέσβου.

Σύμφωνα με όσα έλεγε πριν από λίγο καιρό στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, πρόκειται για την κτηνίατρο Παναγιώτα Σαχανά, που αναλαμβάνει πλέον όλες τις εργασίες περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων της Μυτιλήνης και του υπόλοιπου νησιού.

Οι σχετικές εργασίες θα εκτελούνται στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων του Δήμου Λέσβου υπό την εποπτεία της πενταμελούς αρμόδιας επιτροπής και θα περιλαμβάνουν ιατρικό έλεγχο, εμβολιασμό, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, αποπαρασίτωση, στείρωση και ευθανασία όπου απαιτείται, των αδέσποτων ζώων όλων των δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου συνέταξε σχετική μελέτη για την προμήθεια κτηνιατρικών φαρμάκων, τροφών, εργαλείων και λοιπών ειδών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο τού Καρά Τεπέ υπολειτουργούσε για καιρό, αφού δούλευε με δύο υπαλλήλους του Δήμου που δεν είχαν την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση.

Πηγή: empros.net