Κίνδυνος να «πνιγεί» στα σκουπίδια η Αθήνα!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού εξαντλείται σε 22 μήνες από σήμερα η χωρητικότητα του χώρου ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων στη Φυλή.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Συνδέσμου, ο χώρος των 3.800 τ.χλμ. που εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο, όπου παράγονται καθημερινά 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, εξαντλείται στους επόμενους 22 μήνες. Έως τις 16 Νοεμβρίου, όπως σημείωσε, είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κ. μ. απορριμμάτων και η εναπομένουσα χωρητικότητας ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

Ο κ. Σγουρός χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή. Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, στην ταφή απορριμμάτων χωρίς προηγούμενη επεξεργασία επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο, το οποίο αυξάνεται ετησίως με 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

Newpost.gr