Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εγκαταλειφθεί από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να αφήσει αβοήθητη την Ελλάδα, τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, επισημαίνοντας πως σε περιόδους περιορισμένης οικονομικής ανάπτυξης και ύπαρξης ύφεσης σε πολλές χώρες, είναι απαραίτητη η αξιοπιστία και η προβλεψιμότητα στην Ευρώπη.

Οι παραλείψεις που έγιναν επί δεκαετίες στην Ελλάδα, δεν μπορούν να διορθωθούν τώρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σημείωσε ο κ. Φάιμαν, προσθέτοντας, πως τώρα έχει επιλεγεί ο σωστός δρόμος και η Ευρώπη έδωσε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα και θα τη συνοδέψει περαιτέρω στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Με την τήρηση των συμφωνηθέντων όρων από την Ελλάδα, θα τηρήσουμε και εμείς το μερίδιο των υποχρεώσεων που μας αναλογεί στη βοήθεια», διαβεβαίωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, συμπληρώνοντας, ότι με τις τωρινές αποφάσεις δίνεται και πάλι στην Ελλάδα «αέρας για να αναπνεύσει».

Υπενθυμίζεται, πως ο Βέρνερ Φάιμαν ήταν ο πρώτος και μόνος Ευρωπαίος πολιτικός, ο οποίος, εδώ και πολλούς μήνες, ζητούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, «για να μπορέσει να πάρει μια ανάσα», όπως δήλωνε χαρακτηριστικά.

zougla.gr