Νέες επιθέσεις σε στρατιωτικά σημεία κοντά στη Δαμασκό

Πυρά από πυροβόλα όπλα και αυτοπροωθούμενες χειροβομβίδες ακούγονταν σε όλη τη Δαμασκό σήμερα, καθώς οι αντάρτες πραγματοποίησαν τουλάχιστον 10 επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών σημείων ελέγχου στη συριακή πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Μια έκρηξη σημειώθηκε σε σημαντικό σημείο περάσματος στην περιοχή Ρουκίν αλ Εντίν, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρείς στρατιώτες του τακτικού στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Επικεντρώνουμε τώρα τις επιθέσεις μας εντός των οχυρών του τυραννικού καθεστώτος μέσα στη Δαμασκό”, είπε ο Αμπού Άμπντο, μέλος της σκληροπυρηνικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα, που πολεμά μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις του στρατού κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βόμβες διασποράς, σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά κοντά στη Δαμασκό την Κυριακή.

Στο μεταξύ ο νέος συνασπισμός της αντιπολίτευσης όρισε τον 62χρονο, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ουάλιντ Σαφίρ, “πρεσβευτή” του στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στο Facebook. Ο εθνικός συνασπισμός των συριακών επαναστατικών και αντιπολιτευόμενων δυνάμεων είχε ορίσει νωρίτερα τον ακαδημαϊκό Μουνζίρ Μαχούς απεσταλμένο του στη Γαλλία. Η γενική γραμματέας του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Βάλερι Έιμος αναμένεται αργότερα σήμερα στη Βηρυτό για συνομιλίες για την κατάσταση των σύρων προσφύγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Πηγή: newpost.gr