“Πυλώνας ανάπτυξης ο τουρισμός”

Τη σημασία του τουρισμού, ως πυλώνα ανάπτυξης αλλά και προαγωγής της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 7ου συνεδρίου Red Business Forum, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Αφού αναφέρθηκε στη συνεισφορά του τουρισμού στα συνολικά μεγέθη της οικονομίας, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η προσέλκυση τόσο επιπλέον τουριστών όσο και επενδυτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι το ΥΠΕΞ προωθεί πρωτοβουλίες για αλλαγή του καθεστώτος στις θεωρήσεις βίζας, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από συγκεκριμένες αγορές (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ). Μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν ίσχυε το παρόν καθεστώς, τα τουριστικά μεγέθη θα παρουσίαζαν αλματώδη αύξηση.

Αναφερόμενος, τέλος, στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, υπογράμμισε ότι ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, που στόχο έχει να μπει ένα τέλος στην κρίση. Η Ευρώπη αποφάσισε να μείνει ενωμένη, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ εστιάζοντας στην Ελλάδα, τόνισε ότι κερδήθηκε το στοίχημα της αξιοπιστίας και «ποτέ, κανείς, δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά».

Στην παρέμβασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία.

Πηγή: www.amna.gr