Δίακριση για ελληνικής καταγωγής βουλευτή του Καναδά

Στους πιο δραστήριους βουλευτές του έτους 2012, κατατάχθηκε από το έγκυρο Καναδικό περιοδικό Μακλίνς (Maclean’s) η ελληνικής καταγωγής Ομοσπονδιακή βουλευτής, Νίκη Άστον, καθώς αξιολογήθηκε ότι εκπροσωπεί τους κατοίκους της εκλογικής της περιφέρειας με τον καλύτερο τρόπο.

«Με τις επισκέψεις στην περιοχή μου αντλώ ενέργεια» είναι το σύνθημα της Νίκης Άστον, που έχει εκλεγεί στην περιοχή Τσόρτσιλ της Μανιτόμπα με το Νεοδημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά.

Η Νίκη Άστον δεν φοβάται το κρύο, το χιόνι ή τις απομακρυσμένες διαδρομές. Επισκέπεται ακόμη και τα πιο απομονωμένα χωριά, που μπορεί να μη διαθέτουν ξενοδοχεία. Ταξιδεύει ως εκεί με τροχόσπιτο, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα. Η βουλευτής, μόλις 30 ετών, τολμά να διασχίζει απ΄άκρου σ΄άκρη την τέταρτη μεγαλύτερη σε έκταση έδρα του Καναδά.

Η ίδια λέει πως δεν κουράζεται με τα ταξίδια στον μακρινό βορρά.

«Το να βρίσκεσαι διαρκώς στον δρόμο είναι εξανλτητικό, αλλά με τις επισκέψεις στην εκλογική μου περιφέρεια τροφοδοτώ την ενέργεια μου» υποστηρίζει. «Τα είδη των προκλήσεων που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στην περιφέρειά μου είναι πολλά κι έτσι, ο πονοκέφαλος του ταξιδιού είναι αμελητέος» δήλωσε στο περιοδικό Maclean’s.

Η 30χρονη βουλευτής, που μιλάει άπταιστα ελληνικά, σημειώνει πως η νεολαία της περιφέρειας τη βοηθά να συνδεθεί με την περιοχή, καθώς δύο στους πέντε κατοίκους είναι κάτω των 20 ετών.

Πηγή: www.amna.gr