Tην Αθήνα ως τουριστικό προορισμό προωθεί εφαρμογή για κινητά και tablets

Ένα ακόμη «τεχνολογικό όπλο» προστίθεται στη φαρέτρα του υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Μέσω της εφαρμογής SmartPhone App που φέρει την ονομασία Amazing Athens και αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με το ΥΠΟΤ, επιχειρείται η προώθηση αλλά και η ανάδειξη της πόλης της Αθήνας στις αγορές του κόσμου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην παρουσίαση της εφαρμογής, που θα είναι συμβατή για τα κινητά τηλέφωνα και tablets, «με το Amazing Athens προσπαθούμε να αλλάξουμε την εντύπωση που έχει ο τουρίστας για την Αθήνα, ότι είναι δηλαδή ο ενδιάμεσος σταθμός πριν επισκεφτεί τα νησιά».

Πρόκειται, όπως τονίστηκε, για τον πρώτο τουριστικό οδηγό με αυτήν τη μορφή, ο οποίος δημιουργήθηκε από δημόσιο φορέα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα τεθεί άμεσα στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού, καθώς θα αξιοποιηθεί από την ερχόμενη τουριστική περίοδο (θα δοθεί προς χρήση από τον Φεβρουάριο).

Όπως αναφέρθηκε από τους δημιουργούς της εφαρμογής, το επόμενο βήμα θα είναι να προστεθούν και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην πρωτοβουλία αυτή. Σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα είναι στα αγγλικά, ενώ αργότερα θα προστεθούν και άλλες γλώσσες, ενώ η επόμενη εφαρμογή που θα παρουσιαστεί, θα έχει θέμα την Ακρόπολη.

Πηγή: www.amna.gr