Υπογραφή μνημονίου Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βικτώριας-ΔΕΘ ΑΕ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (VECCI), με στόχο την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία, αλλά και την προσέλκυση αυστραλιανών επενδύσεων στην Ελλάδα, προχώρησε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), με την ευκαιρία επιχειρηματικής αποστολής, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα. Στο πλαίσιο της αποστολής έγιναν επίσης 150 επιχειρηματικές συναντήσεις, πολλές εκ των οποίων οδήγησαν ήδη στη σύναψη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών.

“Η ΔΕΘ ΑΕ σκοπεύει να διοργανώσει νέα επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία, το 2013, ανοίγοντας έτσι ένα κανάλι συνεχούς επικοινωνίας, με μια χώρα που κρύβει τεράστια δυναμική -λόγω και της ύπαρξης της ελληνικής ομογένειας- η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα επαρκώς από την ελληνική πλευρά. Η επικοινωνία αυτή θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, μέσω της συνεργασίας με το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Μελβούρνη (HACCI), που θα λειτουργήσει στο εξής ως παρατηρητήριο τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μακρινή χώρα. Μάλιστα, στόχος της ΔΕΘ ΑΕ είναι, με τη στήριξη του HACCI, η Αυστραλία να έχει παρουσία με περίπτερο στην επόμενη Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν αυστραλιανές επιχειρήσεις”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Επενδυτικό φόρουμ τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

Στη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, την οποία συνόδευσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ, όπου έγινε περισσότερο από προφανές το ενδιαφέρον της αυστραλιανής πλευράς για την ελληνική αγορά. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι Έλληνες ομογενείς που εξέφρασαν την πρόθεση να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» για την προσέλκυση αυστραλιανών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θα δρομολογηθεί η διοργάνωση ενός επενδυτικού φόρουμ τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού και τα Ελληνοαυστραλιανά Επιμελητήρια Μελβούρνης και Σίδνεϊ.

Πέραν των εμπορικών επαφών υπήρξαν και σημαντικές επαφές των ελληνικών δήμων που συμμετείχαν στην 20μελή επιχειρηματική αποστολή με τουριστικούς παράγοντες της Αυστραλίας για την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, κ. Θεόδωρο Σουμπάση και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τάσο Τζήκα, συναντήθηκε με τους ομολόγους της στα εκθεσιακά κέντρα Μελβούρνης και Σίδνεϊ.

Η επιχειρηματική αποστολή συνέπεσε με τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και των 60 χρόνων από το πρώτο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία. Μάλιστα, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας έτυχαν θερμής υποδοχής από το Κοινοβούλιο και τη Γερουσία της Βικτώριας, αλλά και τον δήμο της Μελβούρνης.

Πηγή: www.amna.gr