Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Ρόδου

Η σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου ξεκίνησε από την Πέμπτη, μετά την κατάληψη του Δημαρχείου και υπηρεσιών στην οποία προχώρησαν από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Έτσι μέχρι και την Παρασκευή, δεν λειτούργησε καμία υπηρεσία του Δήμου ενώ, μέχρι και το βράδυ, δεν είχε αποφασιστεί για κάποια κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα, για την οποία οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ αλλά και της ΠΕΔ την προηγούμενη ημέρα.
Η χθεσινή ημέρα, βρήκε το Δημαρχείο με «λουκέτο» καθώς οι υπάλληλοι, από νωρίς το πρωί, είχαν στήσει πανό στην κεντρική είσοδο και πραγματοποιούσαν την κατάληψη στο χώρο. Σημειώνεται ότι, παράλληλα, υπό κατάληψη τελούσαν τα κτίρια που στεγάζεται το τμήμα προσόδων, η πολεοδομία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες.
Εν τω μεταξύ, «γκρίνιες», φέρεται να εκδηλώνονται από μερίδα υπαλλήλων για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησαν στην κατάληψη την Τρίτη το βράδυ, διακόπτοντας το δ.σ. ενώ δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι δεν είναι πολλοί οι συνάδελφοί τους που δίνουν το «παρόν» στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις, όπως και χθες.
Παράλληλα, οι Σύλλογοι που τους εκπροσωπούν, από χθες ξεκίνησαν «εκστρατεία ενημέρωσης» τόσο προς τους συναδέλφους τους όσο και προς τους πολίτες, με επιστολές που διένειμαν.
Καταρχήν, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, τους ενημερώνουν για τη 48ωρη απεργία και τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του δ.σ. και βέβαια την απόφαση για κατάληψη. Επίσης, καλούσαν και τους συναδέλφους τους στις δημοτικές ενότητες να προχωρήσουν σε καταλήψεις των δημοτικών καταστημάτων.