Χωρίς σύνταξη 1.600 “άφαντοι” συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Στην αναστολή καταβολής σύνταξης περίπου 1.600 συνταξιούχων προχωρά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών από το Δεκέμβριο.

Οι συνταξιούχοι αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.

Προκειμένου να προγραμματιστεί η επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι παραπάνω συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ  προσκομίζοντας: το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ),  οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα  κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης) και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Στην περίπτωση που ανάμεσα στους περίπου 1.600 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (Οργασνισμός Ασφαλήσεως Ελευθέρων Επαγγελματιών) συγκαταλέγονται και ομογενείς, θα πρέπει  να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο Ελληνικό Προξενείο για να λάβουν οδηγίες τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ώστε να λάβουν εκ νέου τη σύνταξή τους.