Μόναχο: 480.000 Ευρώ για τις δοκιμαζόμενες πολύτεκνες οικογένειες

Σταύρος Κωσταντινίδης: Η ανταπόκριση των Βαυαρών ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Μόναχο, Δεκέμβριος 2012. «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Ακόμη και σήμερα – δύο μέρες μετά την μεγάλη συναυλία της Πέμπτης – συνεχίζουν να μου στέλνουν δωρεές. Με τις 30.000 Ευρώ που εισπράξαμε σήμερα το ποσό που μαζέψαμε ανέρχεται τελικά στα 480.000 Ευρώ. Πρωτάκουστο! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και έχω μείνει άφωνος από την αγάπη με την οποία μας αγκάλιασε ο επιχειρηματικός, πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Βαυαρίας» δηλώνει ο Σταύρος Κωσταντινίδης, δικηγόρος στο Μόναχο και Συντονιστής του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στην Βαυαρία.
Μαζί με την φιλανθρωπική οργάνωση STERNSTUNDEN της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και τον φιλέλληνα καθηγητή Κλάους Τσίσαγκ, ο Σταύρος Κωσταντινίδης παίρνει την πρωτοβουλία και ιδρύει την «Αρωγή στα Παιδιά της Ελλάδος» υπό την αιγίδα και καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και Κεντρώας Ευρώπης. Στα πρόσωπα της Υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Κριστίνε Χαντερτάουερ και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου κερδίζει δύο θερμούς επιφανείς υποστηρικτές.
Στις 29 Νοεμβρίου σε κεντρική αίθουσα του Μονάχου και ενώπιον 600 ακροατών πραγματοποιείται μεγαλειώδη συναυλία με κεντρικούς πρωταγωνιστές την παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λεάνδρου και τον Κροάτη στην καταγωγή Μίροσλαβ Νέμετς, γνωστό από τηλεοπτική αστυνομική σειρά ηθοποιό και ροκά τραγουδιστή. Τα πανάκριβα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί δύο εβδομάδες πριν την συναυλία. Βαυαρικές επιχειρήσεις, οργανισμοί, φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν αγοράσει όλα τα εισιτήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης, αγάπης και στήριξης των παιδιών πολύτεκνων και μή ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν σε καιρούς κρίσης.
Ο τελικός απολογισμός της όλης προσπάθειας: Δωρεά 200.000 Ευρώ από την φιλανθρωπική οργάνωση STERNSTUNDEN της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, 170.000 έσοδα από την πώληση εισιτηρίων της συναυλίας και 110.000 από δωρεές ανώνυμων Βαυαρών ιδιωτών. Το ποσό αυτό θα αποσταλεί από την Μητρόπολη Γερμανίας στην κοινωφελή οργάνωση «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να τροφοδοτηθούν οικογένειες που έχουν ανάγκη με πακέτα με ειδικές τροφές κατάλληλες για παιδιά. «Με το παραπάνω ποσό θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε πάνω από χίλιες οικογένειες για ένα ολόκληρο χρόνο», τονίζει ο Σταύρος Κωσταντινίδης και εύχεται το ίδιο κλίμα αληλλεγγύης και συνεργασίας να βρεί στο Μόναχο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς όταν θα επισκεφθεί το Μόναχο σε μερικές μέρες.
Αναλυτικά ρεπορτάζ για την εκδήλωση υπήρξαν στην Βαυαρική τηλεόραση και στον τηλεοπτικό σταθμό του Μονάχου καθώς και στις εφημερίδες Bild και Münchner Merkur. Προβλέπονται δε δημοσιεύσεις στην εφημερίδα Welt am Sonntag και το περιοδικό BUNTE του εκδοτικού οίκου Burda.
 Εισαγωγή εικόνας...Die Deutsch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung (DHW) mit Sitz in Köln ist die bundesweite Interessenvertretung von 30.000 griechischen und gri
echischstämmigen Unternehmern, Selbständigen und Managern in Deutschland. Sie setzt sich u.a. für die Förderung der deutsch-griechischen Wirtschafts- und Handelsbeziehungen und des unternehmerischen Nachwuchses ein. Sie ist Mitglied des Nationalen Integrationsplans der Bundesregierung und gehört zu den Erstunterzeichnern der Kampagne „Charta der Vielfalt“ der Bundesregierung. Die DHW ist beim Deutschen Bundestag als NGO akkreditiert. www.dhwv.de

Das DHW Ausbildungsprojekt „Brücke zur Qualifizierung und Integration“ läuft im Rahmen des bundesweiten Programms „JOBSTARTER – Für die Zukunft ausbilden“ und wird aus Mitteln des Bundesministeriums für Bildung und Forschung und dem Europäischen Sozialfonds der Europäischen Union gefördert. 20% des Etats steuert die DHW bei, die auch Träger des Projektes ist. Das Projekt hat das Ziel, in Unternehmen mit Migrationshintergrund – überwiegend griechischer Herkunft – in den Regionen Solingen und Wuppertal erstrangig und weiterhin in den Regionen Köln und Düsseldorf 80 zusätzliche Ausbildungsplätze zu schaffen und diese an Jugendliche – unabhängig von ihrem Migrationshintergrund – passgenau zu vermitteln. www.dhw-ausbildungsprojekt.de

DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος
  • Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
  • Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους μέσω του ΣΑΕ με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
  • Ο DHW είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εικόνα

Οι διοργανωτές με τους συντελεστές παρουσιάζουν τα τσεκ με τα ποσά που μαζεύτηκαν μέχρι το βράδυ της συναλίας

Εικόνα

Από αριστερά: Κριστίνε Χαντερτάουερ, Μίροσλαβ Νέμετς, Σταύρος Κωσταντινίδης

Εικόνα Εικόνα

Η Βίκυ Λεάνδρου μαγεύει το ακροατήριό της

Εικόνα

Ο Μίροσλαβ Νέμετς με την ορχήστρα του