60 δις. δολάρια για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από το Sandy

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει τη χορήγηση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση περιοχών που επλήγησαν από τον κυκλώνα Σάντυ.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ζητήσει από τους αμερικανούς νομοθέτες να εγκρίνουν περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον κυκλώνα Σάντυ, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση χθες ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεί, Κρίς Κρίστι.
«Το αίτημα προτάθηκε ώστε οι πολιτειακές κυβερνήσεις να έχουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και να μπορούμε εμείς να εργαζόμαστε παράλληλα με την κυβέρνηση και το Κογκρέσο, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις εκάστοτε ανάγκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως γνωστόν ανάμεσα στους πληγέντες από τον καταστροφικό κυκλώνα Σάντυ είναι και πάρα πολλές οικογένειες ομογενών σε διάφορες περιοχές της Νέας Υόρκης και των άλλων Πολιτειών που επίσης επλήγησαν. Πολλοί ομογενείς έχασαν τα σπίτια τους, είδαν να κατστρέφονται τα αυτοκίνητά τους και βρέθηκξαν από τη μία μέρα στην άλληδίχως την περιουσία τους για την απόκτηση της οποίας μόχθησαν δεκάδες χρόνια στην ξενιτειά…

Ο τυφώνας Σάντι προκάλεσε ζημιές και οικονομικές απώλειες που εκτιμώνται σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια στη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης υπέστη ζημίες 33 δισ. δολάρια, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. https://www.panhellenicpost.com/archives/27652