Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση καθώς  η κορβέτα “BΕΥΚΟΖ” που μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και

έφτασε μέχρι το Σούνιο.

Στο πολεμικό ναυτικό σήμανε συναγερμός και υπήρξε παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια του πλου του.Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ « η τουρκική κορβέτα “BΕΥΚΟΖ”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 08 Δεκεμβρίου (16:10) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 08 Δεκεμβρίου (19:32) ΝΔ Κύθνου.Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, Βόρεια Κρήτης και την 09 Δεκεμβρίου με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε Ανατολικά Κρήτης.

Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.»

Τελικά, εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων και μακριά από τα παράλια ελληνικών νήσων βρίσκεται πλέον η τουρκική κορβέτα «BΕΥΚΟΖ», η οποία, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στα ελληνικά νερά το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου, προτού κινηθεί σε διεθνή ύδατα δυτικά της Μήλου. Το επεισόδιο έληξε την Κυριακή, όταν το «BΕΥΚΟΖ» συνέχισε τον πλου του κινούμενο ανατολικά της Κρήτης.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) «πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του».