Στο Μόναχο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Στο Μόναχο έφτασε ο πρωθυπουργός και αυτήν την ώρα βρίσκεται στη συνάντηση με τον Βαυαρό ομόλογό του Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Α. Σαμαράς έχει αυτήν την ώρα συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του κόμματος CSU, Χορστ Ζεεχόφερ. Ο πρωθυπουργός μία ημέρα πριν φτάσει στο Μόναχο δήλωσε “έρχομαι σα φίλος” δείχνοντας τη διάθεση που έχει να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί εναντίον της Ελλάδας στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα τονίζει πως εφαρμόζονται τα μέτρα και πως η Ελλάδα έχει βαλει πλώρη για ανάπτυξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χορστ Ζεερχόφερ κρατάει ιδιάιτερα σκληρή στάστη απένατι στη χώρα μας και μάλιστα είχε δηλώσει στο Der Spiegel πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.
Πάντως ο Χορστ Ζεεχόφερ επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο.
Ο κ. Σαμαράς υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και αυτή την ώρα παρακάθεται σε δείπνο εργασίας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.
Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετέχουν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο των Χριστιανο-κοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ στο Μόναχο.
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαν, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Ζεεχόφερ τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, ενώ ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα.