Απεσύρθη προκλητική διαφήμιση από κεντρικό κατάστημα

«Κατέβηκε» σχεδόν άμεσα  από τη βιτρίνα του πολυκαταστήματος «Fokas» η φράση «Πεινασμένοι αλλά σικ» (Hungry but chic) που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο.
Το συγκεκριμένο σλόγκαν δεν αποτελεί έμπνευση του πολυκαταστήματος, αλλά της γαλλικής εταιρείας ρούχων KOOKAΪ, η οποία μάλλον έχει επιλέξει μια… ατυχή φράση για να διαφημίσει την κολεξιόν της φετινής σεζόν.
Σίγουρα η αναγραφή αποτελούσε πρόκληση, την ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι του «Fokas» κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο εξαιτίας της αίτησης της επιχείρησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ από τον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας περνούν καθημερινά πάρα πολλά θύματα της κρίσης, που δεν έχουν ούτε χρήματα για φαγητό ούτε για ρούχα.
Είναι σχεδόν απίστευτο το τι μηχανεύονται οι ¨φωστήρες” της διαφήμισης  για να κερδίσουν πελατεία. Αλλά από του σημείου αυτού μέχρι του σημείου να προκαλείς βάναυσα έναν λαό που υποφέρει τα πάνδηνα προκειμένου να μπει σε έναν δρόμο συμμαζέματος και εξορθολογισμού των οικονομικών της χώρας, η απόσταση είναι χαώδης.
Το «Πεινασμένοι αλλά σικ» (Hungry but chic) αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα διαφημιστικού εκπεσμού.
Την ίδια ώρα, όμως, η “αποκαθήλωση” δείχνει το σημαντικό και καθοριστικό ρόλο που παίζουν πια τα Μέσα Ενημέρωσης στο Διαδίκτυο, αλλά και τα ίδια τα Social Media διεθνώς και στην Ελλάδα ασφαλώς.