Ένας-ένας αποχωρούν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς το απόγευμα της Τρίτης, την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Γ. Σταμάτης. Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση, μετά από εκείνες του εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος Χρήστου Ζώη και του στελέχους Γιάννη Μανώλη. Ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν από τους βουλευτές της ΝΔ που τον Μάρτιο του 2012 είχαν προσχωρήσει στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Σκηνικό ρήξης και κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος Π. Καμμένου εκδηλώθηκε  στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως ανακοινώθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, “λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς”.

Νέα συνεδριάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 13:00.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι οι βουλευτές που έδωσαν το παρών στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος είπε στο  Πρακτορείο ότι τινάχθηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο κ. Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή», σημείωνε το τηλεγράφημα και συνέχιζε:

“Κατόπιν τούτου, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει, είπε το κορυφαίο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων”.