Η ΔΕΗ θα εισπράττει το τέλος ακινήτων λόγω εθνικού συμφέροντος

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το ενιαίο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της, για λόγους εθνικού συμφέροντος τονίζουν υψηλόβαθμοι κύκλοι της επιχείρησης, μετά από επιστολή που έλαβε η ΔΕΗ από τον υπουργό Οικονομικών.

Αυτό σημαίνει -σύμφωνα με τους ίδιους- ότι θα έρθει κανονικά η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη δόση με τους λογαριασμούς, έως τον Μάρτιο του 2013.

Όσοι καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος η οφειλή τους, θα μεταβιβαστεί στις αρμόδιες εφορίες και αυτές με την σειρά τους θα εισπράξουν το τέλος. Όπως επισημαίνουν, σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα.

Στο μεταξύ, αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2013, ζητάει σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αυξήσεις σωρευτικά διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στο 25%, θα είναι ωστόσο υψηλότερες στις κατηγορίες τιμολογίων που διαμορφώνονται τώρα σε επίπεδα κάτω του κόστους και χαμηλότερες στις περιπτώσεις που υπήρχαν υπερχρεώσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των πολιτών καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε τη Δευτέρα στο ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο αποπληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η πληρωμή γίνεται με σφραγίδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές στα υποκαταστήματα της επιχείρησης.

Πηγή: www.skai.gr