Τσιάρας-ΣΥΡΙΖΑ για Απόδημους και ΣΑΕ

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ.ΤΣΙΑΡΑ με Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη για θέματα  Αποδήμου Ελληνισμού Σήμερα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας είχε συνάντηση με Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού η οποία αποτελείτο από τους κυρίους Βασίλη Πριμηκήρη, Γιώργο Φλωρεντή και την κυρία Κατερίνα Καραγιάννη. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την επιτροπή για τις εξελίξεις  που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό και κυρίως το νέο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ενώ συζητήθηκαν και τρέχοντα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Πριμηκήρης (στη φωτογραφία)  μιλώντας στην ΡΗΡ αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο ΣΑΕ και υποστήριξε ότι αυτό  θα πρέπει να ξεφύγει από το προεδρο-κεντρικό μοντέλο, να είναι διεκδικητικό, αυτοτελές και αυτεξούσιο, μία, όπως είπε, Τριτοβάθμια Οργάνωση,  χωρίς εξάρτηση είτε από κόμματα είτε από την Εκκλησία. Πάντως επιφυλάχθηκε να μελετήσει το Σχέδιο Νόμου το οποίο θα το λάβουν εντός της ημέρας τα κόμματα (αυτό που διέρρευσε σε ομογενειακό έντυπο, είπε, ήταν ένα από τα προσχέδια)και, στη συνέχεια να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως.

Πάντως, όπως είπε στην ΡΗΡ ο κ. Πριμηκήρης, σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή μια πρώτη συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά.

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσιάρα στις ΗΠΑ.