Σε καλό βήμα η σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας

Σε ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα το Αυστραλο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, (HACC) δεξιώθηκε στη Μελβούρνη την πρέσβειρα Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλουμφιλντ

Η πρέσβειρα πληροφόρησε το HACCI για τις τελευταίες εξελίξεις του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο έχει τη βάση του στην Αθήνα και του οποίου συμβαίνει να είναι επίτιμος πρόεδρος, έπαιξε, δε, βασικό ρόλο στη συγκρότησή του τον περασμένο Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, ανάφερε ότι ο νεοϊδρυθείς οργανισμός έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται, είναι, δε, πεπεισμένη ότι δεν θα αργήσει να αποβεί πολύτιμο όργανο και πηγή πληροφόρησης, συνδετικός κρίκος μεταξύ ελληνικών και αυστραλιανών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας δυναμικά στην ευρύτερη ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, το HACCI έδωσε μια γενική και πλήρως διαφωτιστική αναφορά για την πρόσφατη επιτυχή επίσκεψη της εμπορικής αντιπροσωπείας από τη Θεσσαλονίκη που επισκέφθηκε την Αυστραλία στο τέλος Νοέμβρη, τονίζοντας την ικανοποίηση που εξέφρασαν οι 16 εταιρίες που έλαβαν μέρος από τις επαφές που πραγματοποίησαν με πάνω από 100 εταιρίες, σε προσωπική βάση, και οι οποίες είναι πεπεισμένοι ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών στην Αυστραλία. Οι εν λόγω συναντήσεις οργανώθηκαν από το HACCI στη Μελβούρνη.

Η κ. Bloomfield συνεχάρη τον οργανισμό για το πρόγραμμά του, τις πρωτοβουλίες του και το σημαντικό ρόλο που παίζει στην ελληνοαυστραλιανή κοινωνία. Τόνισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλει το HACCI για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, ανοίγοντας νέες διόδους στο χώρο των επαφών και νέων ευκαιριών.

Η πρέσβειρα επανέλαβε, επίσης, τη δική της δέσμευση όσον αφορά τη στήριξη του HACCI στην προσπάθειά του να καθιερώσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε δε την επιθυμία να συμβάλει και σε περαιτέρω προγράμματα του οργανισμού που θα επικεντρώνονται στον ίδιο στόχο.

Πηγή: www.amna.gr