Αλλαγές στην καταβολή αυστραλιανής σύνταξης σε ομογενείς

‘Ασχημα τα νέα για Έλληνες συνταξιούχους της Αυστραλίας που θέλουν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Όπως γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «Νέος Κόσμος» «από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για συνταξιούχους και λήπτες κοινωνικών επιδομάτων, που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Μέτρα, που, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Γκίλαρντ, θα θέσουν τέλος στην «επιδότηση» από τους φορολογουμένους εκτεταμένων διακοπών στο εξωτερικό από συνταξιούχους και άλλους Αυστραλούς πολίτες, που συντηρούνται με κοινωνικά επιδόματα.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι, ότι η μείωση του χρόνου πληρωμής της σύνταξης γήρατος, άλλων συντάξεων και επιδομάτων στο εξωτερικό, θα αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τα οποία η κυβέρνηση θα διαθέσει για την παροχή βοήθειας στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών, κ. Hank Jongen, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο»:

«Είναι γεγονός, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 αλλάζουν οι προϋποθέσεις πληρωμής επιδομάτων και βοηθημάτων στο εξωτερικό. Όμως, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό. Αυτό που πρέπει να σημειώσουν οι Αυστραλοί πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος, είναι ότι η τακτική πληρωμή τους θα μειωθεί διότι θα μειωθεί το βοήθημα μετά από έξι εβδομάδες παραμονής τους στο εξωτερικό».

Ο κ. Jongen προειδοποιεί, ότι οι οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την αρχή του Νέου Έτους θα επηρεάσουν και άλλες συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Πηγή: www.amna.gr