Διαμαρτυρία Ελληνορθόδοξων του Λιβάνου εναντίον τουρκικής ταινίας

Η ΡΗΡ έλαβε από τον κ. Θόδωρο Παυλάκο, πραγματικά συγκλονιστικές, για κάθε Έλληνα,  φωτογραφίες  μελών του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Βηρυτό, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη προβολή της τουρκικής  προκλητικής ταινίας “ΑΛΩΣΗ 1453” στους κινηματογράφους της πόλης! Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές γιατί πρόκειται για Λιβανέζους οι οποίοι διακηρύττουν κυριολεκτικά “μέσα στο στόμα του λύκου” ότι είναι Έλληνες Ορθόδοξοι και διαμαρτύρονται κατά της τουρκικής προκλητικότητας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, στο κέντρο της Βηρυτού. 
Το κόμμα, ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να μην δοθεί άδεια για την προβολή της ταινίας, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Dimitri Rodrigue Khoury “είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο”.
Το Ελληνορθόδοξο κόμμα του Λιβάνου, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει του Ορθόδοξους Χριστιανούς, που αγγίζει το 7% του συνολικού πληθυσμού. Ο πρόεδρος του κόμματος, είχε δηλώσει για τους στόχους της ίδρυσής του “Στόχος του κόμματός μας, είναι η επιστροφή στην πραγματική μας ταυτότητα, την Ελληνική ταυτότητα. Ενίσχυση της παρουσίας μας στην λιβανική πολιτική σκηνή. Σύνδεση της Ελληνικής Αντιοχείου νεολαίας μας με τους δικούς τους ανθρώπους και αδελφούς στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθουμε την Ελληνική γλώσσα στην νεολαία μας. Θα πρέπει να επιμείνουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να σωθεί το έθνος μας από την Αραβική και Ισλαμική αφομοίωση”.
                                           ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΤΟ!!!
Ο Πρόεδρος του Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου  Dimitri Rodrigue Khoury
Ιδιαίτερα σημαντικό πως η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι νέοι!
Η ΡΗΡ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Παυλάκο και περιμένει τη συνεργασία και άλλων αναγνωστών της από όλο τον κόσμο.