Αφιέρωμα στον Κυριάκο Αμανατίδη

Aφιερωμένο στον νεοελληνιστή, Κυριάκο Αμανατίδη είναι το νέο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο ΛΟΓΟΣ», που εκδίδει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας (Σ.Ε.Λ.Σ.Α.).

Ο Σ.Ε.Λ.Σ.Α. έκανε το αφιέρωμα αυτό στον Κυριάκο Αμανατίδη εκτιμώντας την προσφορά του για 50 και πλέον χρόνια στην ελληνική παροικία.

Στις 230 σελίδες του, «Ο ΛΟΓΟΣ» περιέχει αξιόλογες συνεργασίες μελών και φίλων της λογοτεχνίας από όλο τον κόσμο όπου ζουν Έλληνες.

Ο πρόεδρος, του Συνδέσμου, Θύμιος Χαραλαμπόπουλος, μεταξύ άλλων είπε:

«Φέτος ήταν σημαντικός χρόνος για τον Σύνδεσμο και για το περιοδικό «Ο Λόγος», γιατί συμπληρώσαν 20 χρόνια ζωής και δημιουργικής δράσης, χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως αξίζει να είναι ένα λογοτεχνικός, ένας πνευματικός Σύνδεσμος. Όλα αυτά τα χρόνια με σκληρή δουλειά ο Σύνδεσμος ανταποκρίθηκε στους στόχους εκείνους που είχαν βάλει οι ιδρυτές και πρωτεργάτες του».

Σχετικά με τον κ. Κ. Αμανατίδη ανέφερε: «Ένας σεμνός και ταπεινός άνθρωπος καταθέτει ήθος, καταθέτει εργατικότητα, καταθέτει στοχασμούς. Σπάνια συναντάς τέτοιους χαρακτήρες που δεν έχουν βάλει κανόνες να κρατηθούν μακριά από τους πολλούς απλούς ανθρώπους. Ο Κυριάκος είναι πάντα εφ’ όπλου λόγχης, στα μετερίζια που ο ίδιος επέλεξε να αγωνίζεται για το καλό της ελληνικής παροικίας…»

Πηγή: www.amna.gr