Οι Σκοπιανοί είναι ενοχλημένοι με την στάση των Βουλγάρων!

Οι Σκοπιανοί είναι ενοχλημένοι με την στάση των Βουλγάρων!

«Τα Σκόπια πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις με τους γείτονές τους και στη συνέχεια να τεθούν σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες», αναφέρει ο ανταποκριτής της σλαβικής τηλεόρασης των Σκοπίων Κανάλ 5, Ѓорги Томиќ .

Μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ, δήλωσε ότι η Σόφια εμμένει στη θέση της ακολουθώντας το παράδειγμα του Μαυροβουνίου για ένα χρονοδιάγραμμα της χώρας μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Μέχρι τον Ιούνιο αν υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις καλής γειτονίας θα καθοριστεί και η στάση της χώρας για τη λήψη της ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων, όπως δήλωσε.

«Δίνουμε έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και να τερματίσει η αντιβουλγαρική εκστρατεία που κάθε μέρα βιώνει η κοινωνία μας από το γείτονα. Δεν είναι καλές οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες. Η συζήτηση γίνεται για το επόμενο βήμα, το οποίο θα πρέπει να κάνουν τα Σκόπια. Κανείς δεν επιζητά την οπισθοδρόμησή της ανάπτυξής τους, θέλουμε η χώρα να βαδίσει μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληροί απολύτως κριτήρια και καθήκοντα», δήλωσε ο Μλαντένοφ.

Read more: http://www.newsbomb.gr